Új dal, új felállás – itt a twentees legfrissebb megjelenése, a Nincsenek barátaim

Rockvilág.hu online rockmagazin

Megjelent az új felállású twentees legfrisebb dala, ami a kapunyitási pánikról, a mindennapi érzésekről és a fiatal felnőttkori útkeresésről szól. A felvétel a zenekar próbatermében és a szegedi Miracle Sound stúdióban készült Ligeti Gyuri produceri vezetésével. A “Nincsenek barátaim” a zenekar első olyan dala, ami zongorára íródott. 

Jó ideje használunk már billentyűket a zenénkben, de tiszta zongora még sosem volt twentees dalban. Egyre magabiztosabb lettem rajta C-dúrban, így született meg ez a korai Coldplay-hatású szám. A refrén egy villanás alatt íródott meg a fejemben, utána már csak siránkoznom kellett két verze erejéig, hogy mennyire elviszi fókuszomat a munka és a fejlődés hajtása a saját életemről, baráti-haveri kapcsolataimról. A minket érő ingerekre reagálva mindenre figyelünk, csak arra nem, hogy magunkat hogy érezzük a 21. század szorongató elváráshalmazában” kommentálta a dal születését Balázs Konrád, a zenekar frontembere.

A twentees eddig három nagylemezt adott ki, az első évek után az angol szövegeket magyarra cserélték. A formáció négy taggal indult, legutóbbi megjelenésüket, a Kicsi lány című EP-t trióként rögzítették, a Nincsenek barátaim viszont már az újonnan csatlakozó Baranyi Ernő Viktor basszusgitárossal készült. Szövegeikben a kezdetektől fogva fontos téma az Y-Z generáció érzelmi és gondolati világa, ide tartozik a legújabb dal is. A zenekar a legőszintébben foglalja dalba az emberi és társadalmi érintkezés gondját-baját.  

A “Nincsenek barátaim” hallható lesz a twentees október 29-ei koncertjén a budapesti Robotban, ahol a szintén Ligeti Gyuri produceri istállójához tartozó, indie/pop-rockot játszó Bad Acrobats társaságában lépnek fel.

Jegyek :https://tixa.hu/robot-20211029
Event: https://facebook.com/events/s/twentees-i-bad-acrobats-robot/299387981574686/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.