Tarja: stroke-on esett át az énekesnő

Fémcsajok

Tarja Turunen soha nem arról volt híres, hogy üresjáratban töltené az idejét. Az elmúlt években egymás után adta ki a nagylemezeket és különleges kiadványokat, és bár turnézni a COVID-19 pandémia miatt ő sem tud, de így sem lógatja a lábát a Nightwish egykori frontasszonya.

Pár hónapja jelentette be a finn metálkirálynő, hogy Singing In My Blood címmel önéletrajzi könyvet dob a piacra, amely mű egészen pici korától napjainkig vezeti végig az olvasót, rengeteg fotóval illusztrálva, és természetesen sok-sok személyes történettel.

Tarja nemrégiben egy finn magazinnak adott interjújában elárult pár titkot, amelyek majd a könyvben is olvashatók lesznek, és egy újonnan megosztott történet arról tanúskodik, hogy három évvel ezelőtt az aranytorkú szépség egészsége komoly veszélybe került. 

Történt ugyanis, hogy otthonában Tarja kisebb agyvérzést kapott, ám szerencsére férje, Marcelo Cabuli azonnal segítséget hívott, az énekesnőt kórházba szállították, így nem szenvedett maradandó károsodást.

Az agyvérzés hatalmas sokk volt számomra. Ezután minden reggel, amikor felébredtem, a rosszulléttől és a haláltól való félelem volt a legelső gondolatom, és az utolsó gondolatom este, amikor lefeküdtem aludni.

- kezdte történetét Tarja, aki egy szeptemberi reggelen lett rosszul spanyolországi otthonában.

Marcelo a konyhában talált rá. Az énekesnő kezéből kiesett egy bögre, az arca bal fele ernyedt volt - ez a stroke egyik tipikus tünete - , és képtelen volt összefüggően beszélni. Marcelo azonnal mentőt hívott, hiszen ilyenkor minden másodperc számít, a stroke-os betegek ellátását azonnal meg kell kezdeni - három-négy óra áll rendelkezésre, hogy ne szenvedjenek maradandó agykárosodást.

205202291_4113444625388620_8236374788626721124_n.jpg

A kórházban az orvosok megerősítették, hogy Tarját valóban szélütés érte. Azonnal megkezdték a vérrögoldó kezelést, amelyre az énekesnő jól reagált, és három nap után elhagyhatta a kórházat. Habár a maradandó egészségkárosodás elkerülte és nem maradt nyoma a betegségnek, Tarja ezután egy éven keresztül rettegett, hogy megismétlődik a szörnyűség.

Nehezen értettem meg, hogy miért lettem beteg, és ezt az orvosom sem tudta megmondani. Úgy gondolom, a munka olyan tulajdonságokat követelt meg tőlem, amelyek nehezen jönnek.

Felépülése után egy argentin spirituális mesterhez fordult, aki több ismert embert segített már át nehéz időszakokon. A mély beszélgetések megértették Tarjával, hogy változtatnia kell bizonyos dolgokon. 

Érzésem szerint a rengeteg stressz okozta a betegségemet, meg kellett tanulnom, hogy olykor igenis, fékezni kell. Egy évbe telt, mire megerősödtem, és most már nyíltan merek beszélni erről, és elmondhatom, hogy igen, ez velem is megtörtént. Túl vagyok a halálfélelmen, és már nem gondolok minden egyes nap erre.

- zárta sorait a finn tehetség, aki talán nem véletlenül most fedte fel ezt a titkot, hiszen október 29-e a stroke világnapja és a közhiedelemmel ellentétben nem csak az idősek betegsége.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.