Triosphere

Power/Progresszív metal Norvégiából, heavy és melodic metal elemekkel.

 

A Triosphere 2004-ben alakult Trondheimben, az énekes/basszusgitáros Ida Haukland és a gitáros Marius Silver Bergesen által. Egy évvel később kiadtak egy Deadly Decadence című demót, 2006-ban pedig debütáló nagylemezük is megjelent Onwards címmel, először Norvégiában, majd Ázsiában, az Egyesült Államokban és Európa többi részén is. Az album pozitív visszajelzéseket kapott a kritikusoktól.
2006 és 2009 között a zenekar számos turnén részt vett, többek között olyan nevek mellett, mint a W.A.S.P., a Kamelot, a Kotipelto vagy az Arch Enemy. 2009 augusztusában megkapták a Metal album of the Year díjat a Just Plain Folks Music Organization zenei szervezettől.
A Triosphere második albuma, a The Road Less Travelled az AFM Records kiadónál jelent meg 2010-ben. Ez a lemez is kedvező visszajelzéseket kapott. Ekkortájt a Sonata Arcticával és a Crimson Gloryval is turnéztak.
Harmadik albumuk The Heart of the Matter címmel jelent meg 2014-ben. 2016 júliusában a banda bejelentette, hogy elkezdték írni az új számokat a következő lemezükhöz. Habár ez még nem jelent meg, de a zenekar aktívan vezeti közösségi oldalát, 2017-ben pedig ismét a Sonata Arcticával turnéztak.

Tagok:
Ida Haukland – ének, basszusgitár
Marius Silver Bergesen – gitár
T.O. Byberg – ritmusgitár
Kenneth Tårneby – dob

Facebook: https://www.facebook.com/triosphere

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.