AMD: megjelent a hardcore legenda új albuma, szombaton lemezbemutató koncert Budapesten!

Temetetlen múlt” címmel megjelent a budapesti hardcore veterán AMD új nagylemeze, melyre 10 vadiúj dal mellett 4 újravett klasszikus (Terror, Pestis, Sivár lét, Mészárszéki hétköznapok) is felkerült. A friss dalokat október 23-án, szombaton be is mutatják a budapesti Muzikum Klubban a Social Free Face társaságában.

AMD – Temetetlen múlt lemezbemutató koncert (vendég: Social Free Face) @ Muzikum Klub (1088, Múzeum u. 7.)
www.facebook.com/events/839257373438908 

A Recorder blogon a napokban megjelent alapos interjúban átbeszélték a lassan 35 éves történetüket, a punk mellé a nyolcvanas évek végén berobbanó hardcore hazai aranykorát, a már a rendszerváltás előtt megindult nyugati turnéikat, köztük a kultikus Sucking Stalin Tour koncertkazettával, a színtér vezéralakjának számító énekesük elvesztését és a sok punk/hardcore zenész halálát okozó drogproblémákat. Szóba került a Fekete Yuk, a skinheadek rohamai, a mai hardcore és az underground helyzete, és persze a korai AMD stílusához visszakanyarodó, de metalosabb hangzású, ütős új lemez is. 

Interú a Recorder blogon:
recorder.blog.hu/2021/10/20/_tetszett_nekik_az_a_nyers_balkani_ero_amit_kepviseltunk_amd-interju
 
A zenekar 3 éve megújult felállással működik – Kemencei Balázs (Wall Of Sleep, Stonedirt, Salvus) gitáros csatlakozása mellett hosszú évtizedek után visszatért a zenekar soraiba Füleki Sándor alapító tag is (Wall Of Sleep, Mood, ex-Leukémia), így lett újra teljes a Kiskovács (dob), Seza (ének) és Sík (basszusgitár) alkotta felállás.  Az AMD (Anti Military Demonstrations) 1987-ben alakult, hazánk legkorábbi hardcore zenekarainak egyikeként; legutóbbi nagylemezük “Mindenen kívül” címmel jelent meg 2012-ben.

AMD – Temetetlen múlt
01. Harag
02. Háromperhárom
03. A hallgatás ára
04. Nincs kontroll
05. Ébredj fel!
06. Ugyanaz a vér
07. Mocskos játék
08. A csendestárs
09. Az alagút vége
10. Ne csak nézz!
11. Pestis*
12. Sivár lét*
13. Mészárszéki hétköznapok*
14. Terror*
*újrafelvett bónuszdal

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.