Wiegedood – Nuages – klippremier

Fémforgács

2022. január 14-én érkezik a belga black metalos Wiegedood új albuma A There’s Always Blood At The End Of The Road címmel. Lemezük az emberi természet és társadalom legszennyesebb, legundorítóbb részével foglalkozik.

Távol maradunk a black metal tipikus témáitól és koncepcióitól. Olyan területeket derítünk fel vele, amelyeknek az előző trilógia még csak a felszínesét sem kapargatta meg szövegileg és zeneileg: első kézből nyújtunk betekintést a színtiszta undorba. Igazi őrült utazás egy szintetizátorokkal, kazettás magnókkal, forró klubdzsesszel és nyomasztó hangmintákkal. Egyértelműen eltér a korábbi munkáinktól: sötét kanyart tettünk valami váratlan és nemkívánatos felé.” – mondta a banda.

Lemezük első dala és videójaként a Nuages ismerhető meg, amiről az alábbiakat közölték:

Ez a dal amolyan black metalos tisztelgés Django Reinhardt előtt. Olyan kaotikus és disszonáns, hogy ő maga biztosan gyűlölte volna.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.