Lunar Spells – Where Silence Whispers (2021)

Szinte egy kerek esztendeje, hogy a Lunar Spells megjelentette még függetlenül a bemutatkozó EP-jüket (Medieval Shadows from An Ancient Networld), amelyet egészen ígéretesnek lehetett mondani. Teljesen jól illet a nyers és kezeletlen hangzása a négy dalnak, hűen a stílushoz, és Cryptic vokálja, kifejezetten megnyerő volt. Valószínűleg ők is szobában töltötték az elmúlt időszakot és úgy érezték megérett a trió egy teljes album elkészítésére.

A Northern Silence Productions gondozásában szeptember végén meg is jelent az album. Ha nem hallottam volna a korábbi anyagaikat, azt mondanám, hogy alapvetően egy mediterrán országból igen nagy kihívás előcsalogatni a fagyos fjordok hangulatát. Az EP-n ez sikerült, de az albumon nem. Sőt, olyan benyomást keltett bennem, hogy azon gondolkoztam, ez stílus újító! Csupán az a gond vele, hogy inkább a mulatós rendezvényeket lehetne betámadni vele. Ha egyszer lesz lagzim, előkeresem a kontakt listámról őket és végre lecsérélem a csipkés kombiné túl jól ismert dallamsorait, mondjuk a Praying For Redemption nyitóakkordjaira, még a tyúkhúsleves kihozatala előtt. A darudöbögős, meg indulhat is a szintin, például a The Wounds Of Salvation-re.

Azt hiszem idén a naptej erősen a bőrükre száradhatott a balcony-n, mert az északi hangulat nyomokban sem lelhető fel sajnos. Ellenben remek lakodalmas black teremtődött. Az is kihallható az album hallgatásakor, hogy a srácok ráleltek az internet által ingyen szolgáltatott “mastering” opcióra. Az összes szám ki van maxolva, és még azt a kevés dinamikát ami volt, is kiherélte. Azt hittem, a túlüvöltős CD gyártások kora lejárt. Görögországban még nem.

Egy black metalnál, szerintem egyáltalan nem baj, ha szarul szól. Mondjuk a lakodalmas black esetében már lehet, hogy nem megengedett. De akkor meg hiányzik a mély meg a nagy reverb az énekről. Azért, köszi fiúk! Napra már ne menjetek, sőt, ha rendelkeztek megfelelő számú vakcinával, gyorsan utazzatok valami hűvösebb helyre a télre.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.