Modern metal Svédországból: Metalite

Svédország nem szűkölködik a modern metálos csapatokban, elég az Amaranthe-ra vagy a legutóbb bemutatott Rave The Reqviem-re gondolnunk, de szép számmal akadnak még együttesek ott, Északon, akik ebben a műfajban ténykednek.

A Metalite 2015-ben alakult a következő felállással: Edwin Premberg (gitár), Robert Majd (basszusgitár), Lea Larsson (dob), Robert Örnesved (gitár) és Emma Bensing (ének). Heroes in Time címmel, 2017 októberében jelent meg első nagylemezük, majd 2018-ban Emma kilépett a csapatból. Helyére Erica Ohlsson került, akivel felvették a 2019-es Biomechanicals és a 2021 márciusában kiadott A Virtual World című albumaikat. 

Zenéjükre hatással van a sci-fi, a fantasy világa és természetesen a mai világ történései. 

A Virtual World című lemezükről a Peacekeepers, a Cloud Connected és a címadó szerzemény jelentek meg klipes formában is, az album pedig szép sikereket aratott a zenekar rajongói körében. 

Szíves figyelmébe ajánljuk tehát a csapatot a modern elemekkel megspékelt metal rajongóinak!

Íme, a márciusi A Virtual World:

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.