Old Grandad – A nagypapák újra támadnak

A pszichedelikus stoner/doom/death metalt játszó Old Grandad még 1994-ben kovácsolódott össze, amikor is tagjai: Will Carroll, Erik Moggridge és Max Barnett egy szabbatista inspiráltságú thrash/death metal alapú sátáni groove-okat kezdtek játszani istenkáromló nihilizmussal és kakofoniás káosszal. A csapat első lendülete 1994-tól 1999-ig tartott, ez időben 2 nagy lemezt és egy válogatásagyagot adtak ki. Időközben Will Carroll és Max Barnett a Bay Area-i trahs legenda a Death Angel és a Hammers Of Misfortune soraiban tűnt fel, míg Erik Moggridge a Bell Witch, az Epidemic és szólóprojektje a Aerial Ruin dolgain munkálkodott.

A trió néhány évnyi kihagyás után 2005-ben folytatta közös munkáját, azóta két újabb lemezt adtak ki. Most pedig a Hectic Records dupla bakelit korongjának köszönhetően Vol. 666 (1995) és OGD EP-jük (1997) újra kiadásával tértek vissza.

A 19 dalt tartalmazó teljes korong az alábbiakban hallgatható végig.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.