Heavy Water – A Saxon legendás énekese, Biff Byford a fiával hozott össze egy bandát

Heavy Water névre hallgat az a projekt, amit a Saxon legendás énekese, Biff Byford és fia, Seb Byford hozott létre. A formációban Biff basszusozik, Seb pedig gitározik is az éneklés mellett, a banda további tagjai a két Byford mellett Tom Witts dobos és Dave Kemp billentyűs/szaxofonos. Bemutatkozó nagylemezük Red Brick City címmel július 23-án jelenik meg a Silver Lining Music gondozásában, méghozzá digipak CD-n, limitált bakeliten és digitális formában.

Az album hangmérnöke maga Seb Byford volt. A felvételek többnyire a nagy-britanniai Yorkban zajlottak, a Big Silver Barn Stúdió falai között – egyedül a dob-témákat rögzítették a yorki Reel Recording stúdióban. Seb és Biff voltak az album producerei is, a maszterizálást pedig Jacky Lehmann végezte el. A lemezről már két dal is meghallgatható.

Heavy Water – Red Brick City
(Július 23 – Silver Lining)

01. Solution
02. Turn To Black
03. Red Brick City
04. Tree In The Wind
05. Revolution
06. Personal Issue No. 1
07. Medicine Man
08. Follow This Moment
09. Now I’m Home
10. Faith

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.