Mercury Circle – A szív és az okkultizmus fekete tükre

A Children Of Bodom, a To / Die / For és a Swallow The Sun egyes tagjai alkotta goth rock vonalas Mercury Circle október 8-án adja ki debütáló albumát Killing Moons címmel. Lemezükre 10 dal kerül fel, melye közül most Black Mirror daluk videóját nézhetitek meg.

Black Mirror dalunk ihletője John Dee (1527. július 13. – 1608. vagy 1609.) angol-walesi matematikus, csillagász, asztrológus, tanár, okkultista és alkimista volt, aki I. Erzsébet udvari csillagásza és tanácsadójaként ismeretes. Idejének nagy részét az alkímia, a jóslás és a hermetikus filozófia mellett töltötte ki. A dal szövege a szív és az okkultizmus keveréke. Az elején egy próféciát hallunk Nostradamustól, majd belevetjük magunkat egy sötét és téveszmés világba, az elhagyott szív helyébe, ahol fény tükröződik John Dee fekete tüköréből. Zeneileg leginkább a ’80-as évek goth rockjából fakad némi Queen féle misztikus dallamossággal.” – mondta a dalkapcsán Jaani Peuhu énekes, gitáros.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.