Big Scenic Nowhere – Érkezik a stoner szupercsapat új lemeze

Fémforgács

A Big Scenic Nowhere egy heavy rock szuperbanda Amerikából, amint stoner – pszichedelikus rock éra olyan jól ismert zenészei alkotnak, mint Bob Balch (Fu Manchu), Tony Reed (Mos Generator), Gary Arce és Bill Stinson  (Yawning Man). A formáció idén ősszel adja ki második lemezét The Long Morrow címmel, amin zeneileg a klasszikus desert rock, a pszichedelikus rock és a progresszív rock határain mozognak. Erről elsőként LeDu daluk videóját ismerhetitek meg, amiről Gary Arce gitáros az alábbiakat mondta:

A LeDu-t az egyik kedvenc zenekarom, a Husker Dü és egyik kedvenc dalom, a Led Zeppelin “Achilles Last Stand”-ja ihlette. A főbb riffeket én hoztam, a többiek pedig hozták hozzá a magukét. Igyekeztünk megtartani a rájuk jellemző dinamikákat, aminek összessége inspirálóan hatottak. Így született meg ez a kis feszes, energikus dal. A dalszövege arra utal, hogy a körülöttünk lévő világ mennyire változik, szinte óráról órára, amit még követni is nehéz, nemhogy benne élni.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.