Matt Heckler – Érkezik a lemez a Billboard-listás debütálás után

Az Egyesült Államokból, Észak-Karolinából származó Matt Heckler 2021. májusában valódi fekete korongon is kiadja a digitálisan már elérhető új lemezét. A februárban előzetesen közzétett címadó dal, a Blood, Water, Coal az amerikai könnyűzenei Billboard-listán a 3. helyen nyitott, miközben azon Heckler korábbi lemeze is képviselteti magát. A korong (a gyakran ’az capella’ előadásmódú énekes-dalszerző) második teljes hosszúságú lemeze. A zenész az elmúlt években a Devil Makes Three, Lost Dog Street Band, Flogging Molly csapatok előtt lépett fel a színpadokon. A stílust kedvelők így már tudják is, hogy a dalköltő stílusba kategorizálása leginkább bluegrass/folk.

A lemezről a szerző így szól: “Már több, mint egy évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni a lemez anyagán. Sok-sok nehézségbe futottam amint magam rögzítettem. De ez a módszer, így egyedül, csak egy mikrofonnal és a hangszeremmel volt a megfelelő megoldás, hogy megragadjam a nyers érzéseket, amiket a dalokba akartam beletenni. Bár néhány dallam már akár egy évtizedes is volt, azért a dalok maguk az utóbbi év eredményei. Néhány dalrészletnek évek kellettek, hogy formába öntsem, de végül elkészültek. Őszintén úgy érzem, hogy ez az album az előző, az After the Flood korong tökéletes folytatása lett.”

A Blood, Water, Coal felvételeit ígyhát maga Matt Heckler rögzítette, míg a bőgős és a háttérvokál felelőse Jeff Loops (Lost Dog Street Band).  A zenész korábbi dalai közül különösen népszerű a countrys hangulatú Blue Eyes Dancing. A Benjamin Toddal született dal keletkezéséről, a stílushatárokat áttörő együtmtűködésről Matt Heckler külön klipet készített.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.