SkyEye – Constellation – klippremier

A szlovén heavy metalos SkyEye zenekar június 25-én, a Reaper Entertainment gondozásában adja ki második nagylemezét Soldiers of Light címmel. Lemezükről máris itt Constellation videójuk premiere.

A banda új lemeze kapcsán kiadott egy hivatalos közleményt, ami így szól:

Nagyon boldogok vagyunk, hogy két évnyi kemény munka immáron beérett, egy 57 perces heavy metal-eposz formájában. Elkészült tehát második albumunk, a Soldiers of Light! Ahogy azt a régi mondás tartja: “sose cseréld le a győztes lovad”… Ezért döntöttünk úgy, hogy ismét egyesítjük erőink producer-hangmérnökünkkel, Grega Smola Crnkovič-csal, aki debütáló albumunk, a ‘Digital God’ munkálataiból is nagyrészt vállalt. Ezúttal az volt a célunk, hogy zenénk hangzása epikus és modern legyen, de ne vesszen el dalaink eredeti lelke, a rock ‘n’ roll metal-oldala; ne legyen túlgondolt, túlfényezett az album. Ez – hála a nagyszerű Gregának és Boban Milunović  maszter-mesternek minden tekintetben össze is jött! Nyolc komplett dal és két instrumentális szám került fel a lemezre, de minden egyes nótának megvan a maga története – ezek különféle témákat ölelnek fel. Szó van például egy aszteroidáról, ami a Föld felé közelít (Detonate), egy gyerek-molesztáló, pedofil papról (Son Of God), illetve Csernobil nukleáris katasztrófájáról, ami egy epikus, 15 perces dalban elevenedik fel. A lemezborítót a címadó Soldiers Of Light dal koncepciójára alapoztuk, és Aleksandar Živanov segítségét vettük igénybe a kivitelezéshez, mivel tisztában voltunk az ő munkásságával a Metaldays fesztiválok ügyében. Elküldtük neki a dal szövegét némi instrukcióval; a végeredménybe pedig azonnal beleszerettünk. Egy igazán erőteljes és szimbolikus művet adott ki a kezéből Aleksandar, egyfajta pozitív energia-áramlás észlelhető az illusztráción. Sajnos azt látjuk, hogy manapság az igazság haldoklik; a világ darabjaira hullik; az emberek pedig megosztottabbak, mint valaha. Ezért szükség van arra, hogy visszahozzuk a fényt az életünkbe. A SkyEye fáklyája ég a sötétben; célja, hogy zene révén újra kivezesse az embereket a fénybe. Rettentően büszkék vagyunk erre az albumra, és alig várjuk már, hogy Ti is hallhassátok a végeredményt!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.