Exodikon – Az Elmúlás Kútja – dalpremier

A májusi HammerWorld magazin CD mellékleteként fog megjelenni a hazai black/death metalos Exodikon első nagylemeze. A 2004-ben alakult bandát a magyar extrém metál jól ismert tagjai: Borhidi Gábor Dávid (Christian Epidemic, Cryptic Remains) basszusgitáros-énekes, Pósfai József (ex-Christian Epidemic) gitáros-énekes, Hekele Attila (Elanor, Isatha) dobos és Pósfai Ferenc (Cryptic Remains) alkotják. Árnyam útján című lemezük első előzeteseként Az Elmúlás Kútja daluk szöveges videóját nézhetitek meg.

A szövegben a nihilizmus, keserűség, és a tehetetlen düh kivetülései fedezhetőek fel. Az univerzum bezár minket egy időburokba, amit nem lehet áttörni, és a legvégén csak az üresség vár minket. Tehát miért higgyünk bármiben, beleértve magunkat is? A létezés ösztöne ettől függetlenül továbbra is reménysugárként pislákol, és ugyan szkepszissel párosul, de vár, és egy újabbat merít magából az elmúlás kútján. Ahogy a szöveg, úgy a zene is erre a kettősségre épül fel, sodró riffelés és hirtelen megállások váltják egymást, elhalkulással zárva a számot és a lemezt is egyben, nyitva hagyva ezt a végtelen küzdelmet.” – mondta Pósfai József gitáros-énekes a lemezről.

Exodikon – Árnyam útján

(H-Music )

1. Introverzió

2. Árnyam útján

3. Önpusztító látomás

4. Oximoron

5. Öntudatlan

6. Kiürülve

7. Az univerzum tükre

8. Tudatfeletti

9. Az elmúlás kútja

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.