Dordeduh – Descânt – új lemezelőzetes dal

Kilenc év után új lemezzel tér vissza az atmoszférikus folk/black metalt játszó román Dordeduh. A formációt a Negura Bunget soraiból 2009-ben kivált Edmond “Hupogrammos” Karban és Cristian “Sol Faur” Popescu hívta életre még úgyan abban az évben. Nevük három román szóból származik: “Dor de duh” jelentése; szellem utáni vágyakozás. Új lemezük Har címmel május 14-én lát majd napvilágot a  Prophecy Productions égise alatt. Erről második előzetesükként Descânt daluk szöveges videóját ismerhetitek meg.

Örömmel jelentjük be, hogy első alkalommal szolgálunk a szövegeink fordításaival. A sort a Descânt (csalódás, kiábrándulás) dalunk szöveges videójával kezdjük, de a Har című új albumunk összes szövegének fordítása hamarosan elérhető lesz a honlapunkon. A fordítások elkészítése igazi kihívást jelentett, mert az eredeti román szövegek költői dimenzióját is igyekeztünk érzékeltetni.” – mondta a dal kapcsán Edmond “Hupogrammos” Karban.

Dordeduh – Har

(Prophecy Productions)

1. Timpul întâilor
2. În vieliștea uitării
3. Descânt
4. Calea magilor
5. Vraci de nord
6. Desferecat
7. De neam vergur
8. Văznesit

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.