NoisePoetNobody-projekt – Világunk romlásának zaja

A beszédes nevű Capturted Howls (Elkapott Üvöltések) kiadó streaming felületén elérhető a seattle-i Casey Chittenden Jones vezette, kísérleti zenés NoisePoetNobody projekt Look At This View című alkotása, a 2021. április 2-án megjelentetésre kerülő Insanity Mirror teljes hosszúságú lemez beharangozójaként. A dal ezen az oldalon érhető el.

Casey Chittenden Jones már jó tizenöt éve gyűjti csokorba és alkotja újra a NoisePoetNobody becenév alatt az összeomló civilizációnk zaját. Házi készítésű hangszereken, szintetizátoron, kültéri eszközökön, szalagok manipulálásával és hangokat átalakító eszközökkel dolgozik. Keresi-kutatja a különféle zajokat, egészében és foszlányokban dolgozza fel. Az ipari környezet hangjait a városi tér jellegzetességeit és a mezők dalát a nézete szerint pusztuló ökoszisztémánk segélykiáltásaként ötvözi dalok formájába. Álljon itt egy korábbi album elérhetősége a számos lemezt kiadott projekttől.

A sokszor kakofónikus felvételek népszerűségnek örvendenek a NoisePoetNobody előadásában, a stílus fesztiváljain (NorCal Noise Fest, Eugene Noise Fest, Olympia Experimental Music Festival). Az alkotó jelenleg Peter Kellerrel játszik a Dosenöffner Duóban.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.