Sabaton – Klippremier – Livgardet

The Great War címmel 2019. július 19-én jelent meg a Sabaton eddigi legutolsó albuma, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A zenekar néhány hete bejelentette, hogy meghosszabította szerződését a Nuclear Blast kiadóval, ennek örömére pedig Livgardet címmel egy vadonatúj számmal jelentkeztek. A svéd nyelvű új dallal az 1521-ben alapított svéd Királyi Gárda előtt tisztelegnek, természetesen klip is dukál hozzá. A videót Dalecarlia megye déli részén, a Garpenberg-kúriában vették fel, a filmben látható festmények közül az első azt az I. Gusztáv királyt ábrázolja, aki létrehozta a Livgardetet.

„A 2012-es Carolus Rex óta ott motoszkált a fejünkben, hogy szeretnénk még svéd dalokat írni és azt is éreztük, hogy még nem végeztünk a hazánk történelmének bemutatásával. Az elmúlt években számos témaötletünk volt, a legkézenfekvőbb azonban sokáig elkerülte a figyelmünket. A Svéd Királyi Gárda, vagyis a Livgardet a világ egyik legrégebbi katonai szervezete. A legendás I. Gusztáv alapította 1521-ben és bár a gárda azóta sokat fejlődött, változott és számos uralkodó alatt szolgált, a mai napig aktív. Úgy gondoltuk, egy ilyen csodás, 500 éves történelemmel rendelkező egység megérdemli, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A dalnak lesz egy angol változata is The Royal Guard címmel, ezt április 9-én mutatjuk majd be.”

Április 9-én többféle színű LP-n fizikai formátumban is megjelenik a The Royal Guard kislemez, melyen a dal angol nyelvű verziója is helyet kap a svéd verzió mellett.

A hírek alapján 2021-ben érkezik majd a következő Sabaton album is, amely a 2019-es The Great War-t követő tizedik lemez lesz. Arról egyelőre nincs információ, hogy e dal bármelyik nyelvű verziója helyet kap-e majd a következő albumon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.