Sabaton – Livgardet – 500 éves jubileum

Új dallal és klippel jelentkezett a svéd heavy/power csatametalos Sabaton, mely nemrég jelentette be a Nuclear Blast kiadóval történő szerződéshosszabbítását. A Livgardet című svéd nyelvű szám a Svéd Királyi Gárda 500 éves évfordulója alkalmából készült el.

A 2012-es Carolus Rex album óta is írtunk svéd nyelvű dalokat és úgy gondoljuk, hogy a szülőföldünk történelméből is rengeteg érdekes történetről lehet még dalt készíteni. Az egyik ilyen a világ egyik legrégebbi katonai egysége, a Livgardet (Svéd Királyi Gárda), melyet a környékünkön, Dalecarliában alapított meg I. Vasa Gusztáv (Gustav Vasa) svéd király 1521-ben. A Gárda ma is aktív, e jubileum apropóján pedig tiszteletünk jeléül elkészült ez a szám.” – nyilatkozta a csapat.

Április 9-én többféle színű LP-n fizikai formátumban is megjelenik a The Royal Guard kislemez, melyen a dal angol nyelvű verziója is helyet kap a svéd verzió mellett.

A hírek alapján 2021-ben érkezik majd a következő Sabaton album is, amely a 2019-es The Great War-t követő tizedik lemez lesz. Arról egyelőre nincs információ, hogy e dal bármelyik nyelvű verziója helyet kap-e majd a következő albumon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.