Viscrea: új klipes dal a Veil of Mayától

Idén lesz négy éve, hogy megjelent a Veil of Maya utolsó albuma, aminek a folytatásán már jó ideje dolgozik a chicagói metalcore/djent-banda, de a hetedik lemez bejelentése helyett ezúttal is csak egy újabb single dallal jelentkeztek, ahogy az utóbbi másfél évben már kétszer. A Viscera című dalt egy animált videó kíséretében mutatták be.

Marc Okubo gitáros tavaly arról beszélt, hogy 2021 elejére várható a lemez, ám ez a jelek szerint tovább tolódik. Akkor egyébként ezt is elmondta a készülő anyagról:

Úgy érzem, hogy az a helyes lépés, ha megmaradunk kemény zenekarnak, és olyan a hangulat, hogy visszatérünk a gyökerekhez. Tudom, hogy továbbra is lesznek emberek, akiknek nyilván nem tetszik a dallamos ének, tisztában vagyok ezzek, de ugyanakkor sok új rajongóra is szert teszünk. Tehát valami olyasmit szeretnék, hogy néhány számnak legyen ilyen tech deathes hangulata, mint régen, de emellett egy progresszív környezetbe szeretném tenni mindezt.

Nem tudom, hogy a rádiórock irány nekünk való-e, szerintem a rajongóinknak ez nem jönne be. Tudom, hogy bizonyos szempontból kifizetődő lenne, de megpróbálunk egy középutat találni. Úgy érzem, hogy a keménység a mi irányunk, és ha eközben elég ragadós a rádióknak, hát tessék, de nem szabad erre alapozni a dalszerzésünket.

//www.youtube.com/watch?v=TpvRo8rcw5w

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.