Rendhagyó kollaboráció egy dán testvérpárral – egy régi The Devil’s Trade dal új köntösben

The Devil’s Trade, és a koppenhágai poszt-apokaliptikus sludge metal LLNN zenekar testvérpárja, Rasmus és Ketil Sejersen által életre hívott elektro / indusztriál John Connor zenekar rendhagyó házasságának eredménye a „Dead Sister Merope” címre keresztelt dal, amely Makó Dávid egyszemélyes singer-songwriter projektjének „Dead Sister” c. dala alapján készült. A rideg, sötét indusztriális ütemekkel és elektronikus betétekkel tűzdelt dal teljesen új zenei távlatokat nyit az eredetihez képest. A dal már elérhető az összes streaming platformon, valamint egy videó formájában ITT is megtekinthető.

„Kevés zenekar képes olyan világot alkotni, amelyhez igazán kapcsolódni tudok és mikor pár éve volt szerencsém az LLNN-t látni Budapesten, azonnal rajongójukká váltam. Mikor Rasmus és Ketil megkerestek, hogy legyek részese új projektjüknek, amely a John Connor nevet kapta, nehezemre esett nem őrült rajongóként reagálni. Énekes-dalszerzőként, zenekar nélkül a hátam mögött egy bizonyos szintig fel tudom építeni a dalaimat, de talán sohasem érem el a teljes potenciáljukat. A srácok egy olyan új szintre emelték, ahová egyedül nem jutok el, és ahol a Dead Sister Merope több lett, mint egy dal.” – meséli Makó a dalhoz kapcsolódóan.

John Connor a következőket tette hozzá: „Az olyan sci-fi zeneszerzők, mint Alex North (Stanley Kubrick, 2001: Űrodüsszeia), Jóhan Jóhannsson (Denis Villeneuve, Érkezés) és természetesen Brad Fiedel (James Cameron, Terminator) iránti csodálatunk és rajongásunk vezérelte azt a kreatív megközelítést, hogy fogjuk a Dead Sistert, lőjük ki az űrbe és állítsuk földkörüli pályára. Hogy valami olyat alkossunk, ami fényévekre van az eredetitől, miközben megőrizzük az eredti ének integritását és őszinteségét. Jó ideje kedveljük már a The Devil’s Trade zenéjét, így hatalmas élmény volt végre együtt dolgozni Dáviddal. Egy érdekes találkozása ez a dal a közös tőről fakadó, ám különböző zenei önkifejezéseknek.”

The Devil’s Trade: Facebook / Instagram
John Connor: Facebook / Instagram

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Kronos Mortus nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.