Michael Schenker Group – Mától kapható az Immortal album, és itt egy friss klip: In Search Of Peace Of Mind

Rockvilág.hu online rockmagazin

A gitáros csodagyerek, Michael Schenker pályafutását a Scorpionsban és a UFO-ban kezdte, mielőtt megalakította saját zenekarát, a Michael Schenker Groupot. 2018 nyarán egy különleges fellépéssel ünnepelte a zenekara jubileumát. A koncerteken Michael Schenker Fest néven lépett fel korábbi zenésztársaival a német gitáros. Csatlakozott hozzá 3 volt MSG-énekes, akik meghatározóak voltak pályája kiteljesülésében. Gary Barden, az MSG eredeti énekese, az ex-Rainbow dalnok Graham Bonnet – akivel az Assault Attack lemezt vette fel, de színpadon csupán a 2018-as japán turné állomásain álltak először együtt -, és Robin McAuley, aki az MSG amerikai manifesztációjának volt részese 1986 és 1992 között.

Főhősünk annyira belelkesedett, hogy a három énekessel közösen hozta ki új nagylemezét. A Nuclear Blast által Resurrection címmel 2018. március 2-án megjelent Michael Schenker Fest lemezen még Doogie White (Michael Schenker’s Temple Of Rock, ex-Rainbow stb.) is énekel. Vendégként pedig felbukkan a Metallica gitárosa, Kirk Hammett, továbbá Wayne Findlay gitáros/billentyűs (MSG) és az anyag producere is, Michael Voss-Schoen énekes/gitáros (Mad Max). Ezt a lemezt 2019-ben követte a Revelation album.

Az ex-Scorpions, UFO gitáros új albuma azonban már ismét a klasszikus Michael Schenker Group név alatt jelent meg január 29-én. Az Immortal címet viselő lemezen is illusztris szereplőgárda gyűlt össze: Ralf Scheepers (Primal Fear) mellett olyan énekesek szerepelnek a lemezen, mint Ronnie Romero (Lords Of Black, Vandenberg, Rainbow stb.), Michael Voss (Mad Max, Wolfpakk stb.) és Joe Lynn Turner (ex-Deep Purple, ex-Rainbow). Billentyűs hangszereken Steve Mann játszik, basszusgitáron Barry Sparks (ex-Dokken, ex-Malmsteen stb.), dobosként pedig Bodo Schopf, Simon Philipps (ex-Toto) és Brian Tichy (ex-Whitesnake) is segítette a munkát, de az egyik dalban Derek Sherinian (Black Country Communion, Sons Of Apollo, ex-Dream Theater) is billentyűzik. Az Immortal lemez záró tétele az első Scorpions albumon (Lonesome Crow, 1972) megjelent In Search Of The Peace Of Mind dal egy új verziója négy énekessel: Ronnie Romero, Gary Barden, Doogie White, Robin McAuley. Ezzel a lemezzel Michael Schenker zenészkarrierjének ötvenedik évfordulójának is emléket állít.

Az Immortal címet viselő lemez mától megvásárolható, és van egy friss klip is, mégpedig az album zárótételéhez, amely eredetileg a legelső Scorpions lemezen jelent meg.

Michael Schenker Group – Immortal
(Január 29 – Nuclear Blast)

01. Drilled To Kill (Ralf Scheepers)
02. Don’t Die On Me Now (Joe Lynn Turner)
03. Knight Of The Dead (Ronnie Romero)
04. After The Rain (Michael Voss)
05. Devil’s Daughter (Ralf Scheepers)
06. Sail The Darkness (Ronnie Romero)
07. The Queen Of Thorns And Roses (Michael Voss)
08. Come On Over (Ronnie Romero)
09. Sangria Morte (Joe Lynn Turner)
10. In Search Of Peace Of Mind (Scorpions – Ronnie Romero, Gary Barden, Doogie White, Robin McAuley)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.