Korpiklaani – Klippremier – Niemi

Rockvilág.hu online rockmagazin

Jylhä címmel 2021. február 5-én jelenik meg a pörgős dalaikkal sör -és vodka fogyasztásra sarkalló finn Korpiklaani új stúdióalbuma, a 2018-as Kulkija lemez folytatása. Az új album digitális, CD, valamint fekete és fűzöld vinyl formátumban kerül forgalomba, utóbbi mindössze 300 példányszámban. A bejelentés alkalmából a Korpiklaani még tavaly októberben bemutatta a Leväluhta című nótát, amihez videóklip is készült. A “Leväluhta” az egyik legrégebbi ismert temetkezési hely neve Finnországban. Az 5. és 8. század között használták, és nagyjából 100 ember maradványait találták meg benne a régészek.

A Jylhä albumon egyébként a Korpiklaani különböző témákkal foglalkozik: a Niemi (A partfok) című dalban felelevenednek a Bodom-tavi gyilkosságok, emellett pedig egyéb népmesék, természettel kapcsolatos “magasztos” történetek (ez a jelentése ugyanis a lemezcímnek) tarkítják a csapat klasszikus folk-heavy metalos muzsikáját.

Korpiklaani – Jylhä
(Február 05 – Nuclear Blast)

01. Verikoira
02. Niemi
03. Leväluhta
04. Mylly
05. Tuuleton
06. Sanaton maa
07. Kiuru
08. Miero
09. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.