Liquid Tension Experiment – 22 év után visszatér John Petrucci, Mike Portnoy, Jordan Rudess és Tony Levin instrumentális projektje

December elején derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) instrumentális prog rock/metal projektje. A zenekar a ’90-es évek második felében két kiváló albumot jelentetett meg, amelyek a maguk idejében óriási visszhangot váltottak ki a színtéren, de a Dream Theater evolúciója szempontjából is nagy hatásuk volt, hiszen Rudess az itteni munka révén került be végül a csapatba. Anno mi is górcső alá vettük ezen gyöngyszemeket, a két albumról ITT olvashatsz bővebben a KlasszikuShock hasábjain. Igaz, született 2007-ben egy Spontaneous Combustion lemez is, de már Petrucci nélkül, így a név Liquid Trio Experimentre módosult.

A csapat most bejelentette, hogy az InsideOut kiadónál leltek új otthonra, harmadik nagylemezük pedig valamikor tavasszal jelenik meg, tehát szinte pontosan huszonkét évvel a második album után. Egy rövid beharangozó már meg is érkezett.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.