KISS – Guiness rekordot is megdöntött az újévi streamelt koncert

Rockvilág.hu online rockmagazin

A KISS a Dubaiban található Atlantis The Palm szálloda parkjában rendezte meg közönség nélküli, évbúcsúztató koncertjét, amely elérhető volt fizetős közvetítés formájában, meg persze a kiváltságos hotelvendégek számára. Ahogy azt a zenekartól megszokhattuk, ezúttal sem apróztak el semmit: 10 millió dollárt (2,9 milliárd forint) költöttek a fellépésre, amit 50 kamerával rögzítettek, a pirotechnikával pedig egy hivatalos Guinness rekordot is felállítottak.

A rendezvényen jelen volt a Guinness Rekordok Könyvének egyik hitelesítője, akinek feljegyzései szerint Gene Simmonsék összesen 73 lángcsóvát lőttek fel, amelyek közül a legmagasabb 35 méterre nyúlt fel, ez pedig hivatalosan is világrekordnak számít.

A koncertnek volt egy másik érdekessége is: mivel az országban súlyos bűnnek számít a káromkodás, a banda megváltoztatta néhány dal szövegét. Az elvetemült rajongók a 100,000 Years és a God of Thunder közben vélték felfedezni, hogy a zenekar apróbb változtatásokat eszközölt a szövegekben: előbbi dalból a “bitch”, utóbbiból pedig a “virgin soul” kifejezés tűnt el, ráadásul Gene Simmons sem mutatta be a szokásos vérköpő műsorszámát. Dubaiban a nyilvános helyen történő káromkodás akár egy év börtönnel vagy 2700 dolláros (803 ezer forint) pénzbírsággal büntethető.

A Kiss 2020 Goodbye koncerten elhangzott dalok:

01. Detroit Rock City
02. Shout It Out Loud
03. Deuce
04. Say Yeah
05. I Love It Loud
06. Heaven’s On Fire
07. Tears Are Falling
08. War Machine
09. Lick It Up
10. Calling Dr. Love
11. 100,000 Years
12. Cold Gin
13. God Of Thunder
14. Psycho Circus
15. Parasite
16. Love Gun
17. I Was Made For Lovin’ You
18. Black Diamond
19. Beth
20. Strutter
21. Do You Love Me?
22. Rock And Roll All Nite

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.