Dalriada dalpremier az Őszelő lemezről: Őszi ének

Rockvilág.hu online rockmagazin

Újabb dalt mutatott be szöveges videóval a jövő évet új nagylemezzel nyitó Dalriada. Az “Őszi ének” dalban egyértelműen tetten érhető a korábban ígért őszies, melankólikus hangulat, mely a 2021 tavaszán megjelenő “Őszelő” albumot jellemzi. Emellett egy másik friss dalhoz új videoklipen is dolgoznak jelenleg, ami a Mihaszna Film közreműködésével készült, és jövő év elején várható.

Dalriada: Őszi ének (Hivatalos szöveges videó) 

“Fivéreink és Nővéreink! Büszkén, és boldogan mutatjuk be Nektek az Őszelő lemezről az Őszi ének című dalunkat. Előzetesen csak annyit, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk az új albumról, és elég jól bemutatja, hogy mit gondolunk napjainkban a magyar folk metalról. Ha tetszik az Őszi ének, vagy ha nem is, oszd meg velünk a véleményed, és persze oszd meg a dalt is, hadd jusson el minél többekhez!” – lelkesített Ficzek András énekes-gitáros. 

Az új stúdiólemezzel együtt megérkezik végre az első hivatalos Dalriada koncert DVD is, melyet 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában. Az estén a zenekar első hivatalos, országos terjesztést kapott hanganyagának, a “Fergeteg” című első lemeznek ünnepelték a 15 éves évfordulóját, itt a teljes Dalriada-katalógusból felcsendültek ritkán, és régen játszott dalok is.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.