Thy Catafalque – Itt a Zápor

Zápor címmel egy új EP-t jelentetett meg a Kátai Tamás által működtetett avantgarde metal Thy Catafalque. Az EP igazából nem is annyira új, hisz a több mint másfél évtizedes Tűnő Idő Tárlat öt dala került fel rá, újrakeverve, újramaszterizálva és részben újra feljátszva.

1944-ben ezen a napon ölték meg Radnóti Miklóst. Költészete a kezdetek óta alapvető befolyással van Catafalque-ra. A Tűnő idő tárlatán, 2004-ben Zápor című egyik versét lepleztük le. Ezt a dalt négy másik mellett (Csillagkohó, Neath Waters, Kék ég karaván, Héja-nasz az avaron) újrakeverve és újrajátszva hallható a Zápor EP-n. Az élvezhetetlen eredeti basszusvonalakat és női vokálokat, így újra felvettük Horváth Martinával, lecseréltük a dobokat, és még adtunk hozzá hegedűt.

Ezt az EP-t igazából bónusznak szántam a Köd utánam CD boxon, de mától elérhető digitális platformokon, ingyenesen letölthető a bandcampen, és jövő év elején fizikai formátumban is megjelenik.

Jó szórakozást!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.