Autumn Bride

Ladies in Rock

Az Autumn Bride egy melodic/alternatív metal zenekar Ausztriából. Alapítótagjaik, Suzy, Max és Alex még 2015-ben álmodták meg a projektet, miután mindannyian gyűjtöttek tapasztalatot korábbi metalzenekarokban. Közös szeretetük az erőteljes hangzásvilág kemény riffekkel és fülbemászó énektémákkal. Hangzásviláguk kialakulására olyan zenekarok voltak hatással, mint az Evanescence, a Type O Negative és a The Gathering.
2018-ban vált teljessé a zenekar felállása Ben érkezésével, és még ebben az évben stúdióba vonultak, hogy első dalaikat rögzítsék, Norbert Leitner producerrel.
2019 augusztusában előrukkoltak legelső dalukkal, ez volt a Guardian Angels, amelyhez videoklipet is forgattak. Ez év decemberében nekiláttak a debütáló albumuk felvételeinek, de a koronavírus okozta problémák miatt egy időre szüneteltették a felvételeket.
2020-ban megérkezett második daluk, a szintén klipes Fear & Devotion.
Időközben folytatták a stúdiómunkálatokat is, első nagylemezük megjelenése 2021 tavaszára várható.

Tagok:
Suzy Pointinger – ének
Alex Schmid – gitár
Max Fingernagel – dob
Benjamin Pauswek – basszusgitár

Facebbok: https://www.facebook.com/AutumnBrideBand/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.