Exitium Sui – A béke éppolyan veszélyes, mint a háború

Az atmoszférikus post-black metalt a ’80-as évek dark zenei hatásaival színező Exitium Sui november 27-én adja ki debütáló albumát Ad Personam címmel. A projektet a német-asztrál vonalon mozgó multi-instrumentalista Chris Gebauer (Deadspace, Veil of Fog, Cancer, Humanitas Error Est, Lebenssucht, ex-Earth Rot) hívta életre ez év elején egyfajta önön terápiás céllal.

A tavalyi évben elszenvedtem jó néhány téveszmét, szörnyű álmokat, amik elől nem tudtam elmenekülni. Szerencsére a múlt traumáit pszichotikus epizódokban valahogy sikerült elnyomnom. Az állapot, amelyben voltam egy meglehetősen poszt állapot, melyet a háború utáni irodalom olvasásával sikerült legyőznöm. Elgondolkodtatott a traumán és annak az emberi lélekre gyakorolt tartós hatásairól. Elkezdtem kutatni a mini pszichológiai háborúk hasonló következményekkel járó gondolatát. Nyilvánvalóan abban élünk, amit mondtak nekünk béke idején. A háborút összehasonlító eszközként használják, hogy emlékeztessen minket arra, hogy a dolgok mindig lehetnek rosszabbak. A félelem, hogy a múlt visszatérhet, kísért és irányít. Én úgy gondolom, hogy a béke éppolyan veszélyes, mint a háború. Olyan, mint az emberi természet, pusztítani és újjáépíteni. Ahelyett, hogy a saját nehézségeimen rágódnék, úgy döntöttem, hogy írok valami konstruktívat, hogy kivetítsem a gyűlöletem olyan módon, amelyhez az emberek viszonyulhatnak.”

Lemezéről elsőként Eviscerate My Withered Soul videóját nézhetitek meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!