Noumena – Ez a szomorúság és az elkeseredettség albuma

Fémforgács

Anima címmel jelent meg a melankolikus, dallamos death / doom metalt játszó finn Noumena hatodik albuma, amit Ville Lamminaho gitáros röviden így kommentált:

Ez az új album a Noumena eddigi legkomorabb, legmelankolikusabb arcát mutatja. Szomorúság, elkeseredettség és düh.

A Murtuneet dal a háborúkról szól, és azok következményeiről, de nem egy szokványos nézőpontból. Itt nincsenek hősök, csakis áldozatok. A háború nyomában halottak, sérültek és összetört emberek maradnak, a hatása pedig generációkra rányomja bélyegét. Néhányan előnyt tudnak kovácsolni ebből, mások szenvednek tőle, és vannak, akik csak próbálnak együtt élni ezzel.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.