Moran Magal

Moran Magal egy izraeli énekes-dalszerző-zongorista hölgyemény, csapata is az ő nevét viseli. Zenéjük a billentyű alapú folk rock és a gothic metal ötvözete, atmoszférikus, romantikus, sötét és erőteljes jellemzőkkel.
Moran korábban feltűnt az izraeli The Voice műsorban, és olyan nevekkel dolgozott már együtt, Kobi Farhi (Orphaned Land) és Warrel Dane (Nevermore). Miután felépítette szólóprojektjét, és több albumot kiadva elismerést szerzett a rock/metal színtéren, az énekesnő Berlinbe költözött, itt alapította meg a neve alatt futó zenekarát. 2019 augusztusában megjelent Under the Bed című albumuk, a SAOL nevű német kiadó gondozásában.

Érdekesség, hogy Moran neve hazánkhoz is kötődik: többször járt Magyarországon, megfordult Szentendrén, fellépett a budapesti Columbus hajón – sőt, még a szólóprojektje idején együtt dolgozott Gerendás Péter zeneszerzővel is. Closing című közös dalukhoz Budapesten forgattak videoklipet is Todoroff Lázár segítségével.

Tagok:
Moran Magal – ének, billentyű
Ishay Sommer – basszusgitár
Marcos Feminella – dob
Shir-Ran Yinon – hegedű
Fedeico Truzzi – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/moran.magal/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.