Blue Öyster Cult – Klippremier – That Was Me

Közel húsz év után új soralbummal jelentkezik a Buck Dharma gitáros/énekes és Eric Bloom énekes vezette amerikai hard rock legenda, a Blue Öyster Cult. A 2001-es Curse Of The Hidden Mirror lemez folytatása The Symbols Remain címmel október 9-én jelenik meg és ez lesz a banda tizenötödik nagylemeze. A The Symbol Remains megjelenik CD-n, 2 LP-n, (limitált példányszámban színes LP-n is) és digitális formátumban.

Az 1967 óta aktív Blue Öyster Cultot az első amerikai rockbandák között tartják számon, és ugyan a zenekar sosem számított sztárnak, azért számos elismert, sikeres albumot tettek le az asztalra. Legnagyobb slágerük, az 1976-os (Don’t Fear) The Reaper számos filmben és válogatáson csendült fel, és olyanok dolgoztak fel tőlük dalokat, mint a Metallica, a Racer X vagy a HIM. A csapatban ráadásul ma is ott találjuk a két alapembert, Eric Bloom énekes/gitárost és Donald „Buck Dharma” Roeser gitárost. A 2013-ban elhunyt Allen Lanier billentyűs/ritmusgitáros helyét Richie Castellano vette át, a felállást Danny Miranda basszer és Jules Radino dobos teszi teljessé.

A csapat jelenlegi felállása:

Eric Bloom – gitár, ének, billentyűs hangszerek
Donald „Buck Dharma” Roeser – gitár, ének
Richie Castellano – billentyűs hangszerek, gitár, vokál
Danny Miranda – basszusgitár, vokál
Jules Radino – dobok

Blue Öyster Cult – The Symbol Remains
(Október 09 – Frontiers)

01. That Was Me
02. Box In My Head
03. Tainted Blood
04. Nightmare Epiphany
05. Edge Of The World
06. The Machine
07. Train True (Lennie’s Song)
08. The Return Of St. Cecilia
09. Stand And Fight
10. Florida Man
11. The Alchemist
12. Secret Road
13. There’s A Crime
14. Fight

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!