Junkies: szöveges videó készült a “Gumilány” dal újravett változatához, megjelent és végighallgatható a “Káros az egészségre” lemez 25 éves jubileumi kiadása!

Rockvilág.hu online rockmagazin

A “Félsz” dal újra felvett, 2020-as változata után most egy újabb Junkies klasszikushoz is szöveges videó készült, a “Gumilány” szintén a frissen megjelent “Káros az egészségre 25” lemezen hallható, amely most már teljes terjedelmében végighallgatható több népszerű online felületen is. 

JUNKIES – Gumilány (2020) (Káros 25) (Hivatalos szöveges videó)

A klasszikus album most teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban jelent meg, rajta bónuszként a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert “Az öreg junkie balladája” dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelent ultra limitált darabszámban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is. A szimpla verziót az újra felvett dalokkal a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként. A zenekar honlapján a jubileumi lemez mellett korábbi kiadványokat és vadonatúj “Káros 25” és “Mindenkit utálok” termékeket (maszkok, pólók, passtartó) is be lehet szerezni. 

JUNKIES – Félsz (2020) (Káros 25) (Hivatalos szöveges videó)

Szekeres András énekes:
“Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal. Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk. 

A felvételekhez dobosunk, Viktor stúdiójába vonultunk be, mert így tudtuk megoldani, hogy alig érintkezzünk, akkor is rendesen gumikesztyűben, maszkban, folyamatosan fertőtlenítve. 

A bátorítást a tavalyi Negyedszázad… lemez fogadtatása adta, azelőtt kicsit féltünk tőle, hogy az újra felvett dalokat hogyan fogadja a közönségünk, nehogy azt érezzék, hogy megszentségtelenítjük a régieket vele. Nem így lett, szerencsére akkor nagyon szerették a friss verziókat. Természetesen imádjuk az eredetit mi is, pont úgy, ahogy azt Vida Feri stúdiójában 25 évvel ezelőtt felvettük, de a végeredményt hallva biztosak vagyunk benne, hogy érdemes volt hozzányúlnunk ehhez a klasszikus lemezhez. Amúgy is sokan kérdezték már, hogy hol lehet beszerezni az albumot, hiszen előző kiadónk jó ideje nem gyártja már, most pedig mind az eredeti, mind a 2020-as változat kapható, ami hatalmas öröm és megnyugvás számunkra is!”

Következő koncertek eseményei és időpontjai: 
www.facebook.com/pg/Junkiesmusic/events/
 
09.12. Káptalan Kert, Pécs (+ Auróra)
09.19. Collins Club, Miskolc (Junkies Akusztik – Szekeres/Barbaró)
09.25. Hangár Music Garden, Sopron
10.02. Végállomány Klub, Szombathely
10.10. Petőfi Kultúrtanszék, Székesfehérvár

“Káros az egészségre 25” online streaming

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.