Iron Angel – Dalpremier – Bridges Are Burning

Rockvilág.hu online rockmagazin

32 évvel a Winds Of War című második album után 2018-ban egy új stúdiólemezzel jelentkezett a 80-as évek kultikus speed metal bandája, a német Iron Angel. A Hamburg környékéről származó zenekar annak idején két albumot adott ki, az 1985-ös Hellish Crossfire-t és az 1986-os Winds Of Wart, illetve még King Diamonddal is turnéztak. A formáció 2015-ben tért vissza a koncertezéshez, 2016-ban felléptek a Metal Magic fesztiválon, egy évvel később pedig a Headbanger’s Open Air nagyszínpadán adtak koncertet. Emellett lebonyolítottak egy nagysikerű dél-amerikai turnét is.

Most pedig végre új album is érkezik tőlük. A két évvel ezelőtti Hellbound lemez folytatása október 2-án lát napvilágot Emerald Eyes címmel. Az Iron Angel megújult felállással (új gitárossal) rögzítette új stúdiólemezét, mégpedig 2019 októbere és decembere között, a Hamburghoz közeli DaDaSound Stúdióban vették fel a dalokat. A felállásban annyi változás történt, hogy Nino Helfrich gitáros vette át Mischi Meyer helyét. Nino Helfrich gitáros mellett Dirk Schröder énekes, Didy Mackel basszer, Robert Altenbach gitáros és Mäx Behr dobos játszik. Az új lemez harmadik előzetes dalát, a szöveges videóval kísért Bridges Are Burning-ot már lehet tesztelni.

Iron Angel – Emerald Eyes
(Október 02 – Mighty Music)

01. Sacred Slaughter
02. Descend
03. Sands Of Time
04. Demons
05. What We’re Living For
06. Emerald Eyes
07. Fiery Winds Of Death
08. Sacrificed
09. Bridges Are Burning
10. Heaven In Red
11. Dark Sorcery

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.