Vital Spirit – Centaur – klippremier

Az atmoszférikus folk / black metal zenében utazó, kanadai Vital Spirit együttes augusztus 28-án adja ki debütáló EP-jét In the Faith That Looks Through Death címmel jelenteti.

Amerika földjeinek szívszaggató balladáit és kitartó lelkét örökítette meg ezekben a dalaiban  a projektet, amit az amerikai metalszíntér két veteránja Kyle Tavares – ének, gitár, basszusgitáros (Seer, Wormwitch) és Israel Langlais dobos (Wormwitch) alkot. A négy dalos, 17 perces EP egy vadnyugati stílusú folk / black metal lemez, melyen a klasszikus, ’60-as évekbeli spagetti-western filmek atmoszféráját ötvözi dallamos, brutális metal zenével. Dalszövegeiknek középpontjában a maják kozmológiája és történelme, Pancho Villa szerepe a mexikói forradalomban, a Wovoka szellemtánc-mozgalmának eredete, Chilam Balam és Townes Van Zandt munkássága áll.

Lemezükről elsőként Centaur daluk premiere nézhető meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!