MARTIN BIRCH – Elhunyt a legendás Iron Maiden, Black Sabbath, Deep Purple, Whitesnake producer

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

71 éves korában elhunyt a legendás brit producer, Martin Birch, akinek nevéhez számos klasszikus Iron Maiden, Black Sabbath, Deep Purple, Whitesnake album fűződik, de dolgozott a Fleetwood Mac-kel és a Blue Öyster Culttal is.

Martin Birch nyolc Iron Maiden album producere volt (1981-től 1992-ig), de vele készült a Black Sabbath két klasszikus lemeze, a Heaven And Hell és a Mob Rules, akárcsak a Rainbow első három stúdióalbuma, valamint hét Whitesnake lemez, 1978 és 1984 között.

 
David Coverdale (Whitesnake):
"Nagyon szomorú szívvel tudatom, hogy valóban igaz a hír, nagyon kedves barátom, Martin Birch producer elhunyt.

Martinnak óriási szerepe volt az életemben... Az első találkozásunktól fogva segített engem, egészen a Slide It In-ig... Részvétem a családjának, a barátainak, a rajongóinak. A szív összetört..."


Geezer Butler (Black Sabbath): "Rendkívül szomorúan értesültem Martin Birch haláláról. Brilliáns producer. Élmény volt vele dolgozni a Black Sabbath Heaven And Hell és a Mob Rules albumain. Részvétem Verának és a családnak."


Wendy Dio: "Együttérzésem és részvétem Martin feleségének, Verának és a lányának, Haley-nek. Martin zseniális producer volt és Ronnie (James Dio) nagyon jó barátja. Nyugodjék békében!" 


 


 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.