Mentes Norbert & Renato Pavesi dal -és klippremier: Fogarasy Mariann-nal forgatott a két gitáros, már előrendelhető közös nagylemezük!

Rockvilág.hu online rockmagazin

Újjászületés / Renascentia” címmel jelenik meg augusztus 14-én az EDGE Records gondozásában Mentes Norbert (Moby Dick, Hungarica) és a félig olasz származású gitáros, Renato Pavesi bemutatkozó lemeze, amely a két zenész stílusokon átívelő  zenei utazása, a rock és a flamenco fúziója.

A friss lemez egy újabb dalához klip is készült, a „Terra” videóját Fogarasy Mariann topmodell vendégszereplésével forgatták le Császár Tamás filmrendező irányítása alatt, aki korábban olyan alkotásokon dolgozott, mint a Legyen világosság, a Napóleon, az Astérix és Obélix: Isten óvja Britanniát!, vagy a Kincses sziget, Terminal, A kém aki dobott engem, Robin Hod munkái során pedig több nemzetközileg ismert színésszel (John Malkovich, Gerard Depardieu, Catherine Denevue, Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Mike Myers, Mila Kunis, Taron Egerton, Jamie Foxx).

Mentes Norbert & Renato Pavesi – Terra (Hivatalos videoklip)

Mentes Norbert a közös projektről: 
„Renkoval még a 2000-es évek közepén találkoztunk először személyesen, és hamarosan kiderült, hogy az egyik legnagyobb Moby Dick rajongó.  Kevesen tudják, hogy a 2005-ös „Se nap se hold” Moby Dick lemeze meg is hívtam, hogy gitározzon egy tételben, és a 2011-ben megjelent „A holnapok ravatalán”  lemezre pedig az intrót és az outrót is Renato játszotta fel. Amikor Renato átküldte a felveteleket, nagyon megtetszett a szokatlan hangzásvilág. Megmutattam a többieknek is, majd végül rákerült a lemezre. Azóta többször összejöttük, pl. a mostani szilvesztert is együtt töltöttük, ahol végig gitároztuk az éjszakát. Így indult el ez az örömzenéles, most meg megjelenik egy közös lemezünk.”

Pavesi Renato a “Terra” dalról:
“A “Terra” fragmentumokban megjelent már egy nyolc évvel ezelőtti Moby Dick albumon is. Akkor még Intro és Outro gyanánt szerepeltek belőle motívumok az új albumon, nyitó -és zarótételként. A teljes kompozíció megszületése hosszú folyamat volt, évekig csiszolódott. 

Egy megtisztelő felkérés alkalmabol Sevillában voltam zenélni, és nagy hatást tett rám az andalúz kultúra. Az egyik legemlékezetesebb a szomszédban lakók éneke volt, ami igaz, leginkább azt jelentette, hogy nem tudtam aludni tőlük, mert jó spanyol szokas szerint hajnalig mulattak. Persze a csodálatos zene végül megihletett, és akkor jöttek az első ötletek. Akkor már megvolt az irany, kezdett körvonalazódni, hogy mi is lesz ebből: Egy aszimmetrikus ritmikájú, modális, több szempontból is szokatlan, egzotikus gitárzene.”

A két gitáros év elején Törökbálinton, a SuperSize Stúdióban rögzített egy előadást, A felvételből az első darabokat studio performance formájában a youtube  videómegosztó segítségével nagy sikerrel be is mutatták. Elsőként a “Múzsa” című daluk került fel a videómegosztóra, amit pár hét leforgása alatt közel 100 ezren néztek meg.

Mentes Norbert & Renato Pavesi – Múzsa / Musa

Mentes Norbert egyik alapító tagja az 1981-ben alakult és máig aktív Moby Dick-nek; a népszerű hazai thrash metal zenekar hamarosan ünnepli 40 éves fennállását. Norbert több projekttel ért el sikereket, mint például a Lengyelországban is népszerű Hungarica zenekarral, és több, mint 30 lemezen élvezhetjük egyedi gitárjátékát. 

Renato Pavesi nemzetközileg elismert gitárművész, a Big Brother reality show után  után Londonban szerzett diplomát és bejárta Nyugat-Európát, zenélt Sevillában, Londonban, Berlinben és Milánóban is. Több alkalommal meghívták Koreába, Japánba, illetve Irakban is koncertezett.  Az egyik legkiemelkedőbb meghívását Brian May-től, a Queen gitárosától kapta, akinek a londoni Royal Garden Hotelben muzsikált. Eleinte Renato autodidakta módon sajátította el a gitármûvèszetet, majd a londoni Kingston Egyetem Zeneművészeti szakán szerzett diplomát, ahol a híres Eric Clapton is tanult. Renato Budapesten született és nevelkedett, olasz-magyar származású, és talán innen ered zenei sokszínűsége. Mindamellett, hogy a világhírű Juan Martintól és Robert Svärdtól tanult, a magyar folklór is nagy hatással van zenei munkásságára.

A tavaszra tervezett fővárosi koncertjüket ősszel pótolják: szeptember 11-én az A38 Hajón lépnek fel Renátóval.

Mentes Norbert & Renato Pavesi – Újjászületés / Renascentia

Az “Újjászületés / Renascentia” lemez a mai naptól már előrendelhető az alábbi linken:
edgerecords.hu/mentes-pavesi/ 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.