Morricone zenéjével indították a koncerteket: így búcsúzik a Metallica a világhírű művésztől

On Stage » On Stage - Magyar

Közösségi oldalukon búcsúznak a Metallica tagjai Ennio Morriconétól. 

Ahogy korábban az Onstage.hu is megírta, hétfőn hajnalban elhunyt Ennio Morricone. Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas olasz zeneszerzőt az egész világ gyászolja, sorra jelennek meg a búcsúüzenetek a közösségi felületeken. A Metallica tagjai, akik a koncertjeiket a '80-as évek eleje óta Morricone zenéjével indítják, szintén megemlékeztek a nagyszerű művészről.

"Amikor 1983-ban először játszottuk az Ecstasy of Gold-ot, mint új intrót, varázslat volt!" - olvasható a banda friss bejegyzésében, amit az énekesük, James Hetfield írt alá. A posztból kiderül, hogy a zenemű része lett a koncert előtti rituáléiknak, melybe a közös, mély lélegzetvétel, az imák és a pacsik is beletartoznak. "Ezerszer énekeltem ezt a dallamot, hogy bemelegítsem a torkom, mielőtt felmegyek a színpadra. Köszönöm, Ennio, hogy felturbóztál minket, hogy részese voltál az inspirációinknak, hogy összekötötted a zenekart, a stábot és a rajongókat. Mindig úgy gondolok majd rád, mint a a Metallica család tagjára."

.

 

A Morricone zenéjével indították a koncerteket: így búcsúzik a Metallica a világhírű művésztől bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.