Destroyed In Seconds – The Badge – új videó a rendőri brutalitás ellen

Az amerikai crossover / thrash / punk metalos Destroyed In Seconds a napokban mutatta be The Badge címet viselő szöveges videóját, amellyel a rendőri brutalitás és túlkapások ellen tiltakoznak.

Emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt megírtam ezt a dalt, nagyjából akkor történt a Philando Castile gyilkosság, ami rengeteg tragikus vészharangot megkongatott. Mellé sorakoztak fel azóta olyan nevek, mint Eric Garner, Sandra Bland, Michael Brown, stb. Ez a lista sajnos továbbra is csak bővül, én pedig egyre inkább szükségét érzem annak, hogy felszólaljak mindez ellen, a dalszövegeim révén. George Floyd meggyilkolása nagyjából egy hónappal azután történt, hogy megjelent az új albumunk; tehát csak idő kérdése volt, hogy azok a szavak, amiket a The Bade’ dalba írtam, újra meghozzák sajnálatos gyümölcsüket. Előbb-utóbb azonban mindenkit utolér a bosszú. A világot elönti a düh és a harag. Az elmúlt hetekben történt lázadások és felkelések épp ezt igazolják, nem csak a mi országunkban, hanem a világ minden táján. E videón mindaz a terror és brutalitás vehető szemügyre, amit a törvény nevében eljáró ügynökségek hajtottak végre a tüntetések első napjaiban. Fontosnak éreztük, hogy végre határozottan felemeljük a hangunkat a hatalmi erőszak ezen fajtája ellen. Így tehát a tüntetőkről mutatunk képeket és videókat ebben a kisfilmben, mivel az ők azok, akik kiállnak és harcolnak az elnyomás ellen. Ezennel bemutatjuk az erőszak és a káosz jelenkori formáját!” – mondta Jon Tomala a zenekar frontembere új videójuk kapcsán.

A banda április 24-én, Divide And Devour címmel adta ki legutóbbi albumát, amin a videó dala is megtalálható. Ez az alábbiakban hallgatható végig.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.