Mocskos és sötét új dal a RED SWAMP-tól – ‘Time To Die’ videópremier

Mocskos dallal és sötét hangulatú videóval vezeti fel november 20-án megjelenő harmadik nagylemezét a smoker-metal RED SWAMP. Az új szerzemény egyben a lemez címadó tétele is, melyet újra az a svéd Jens Bogren masterelt, akivel első lemezükön, a Tiszassippin is dolgoztak a srácok.

“Amikor tavaly tavasszal megírtuk ezt a számot, már akkor eldöntöttük, hogy a lemeznek is Time to Die lesz a címe, hiszen érezhető volt a folyamatos feszültség világszerte. A dal és a lemez is ezt az elemi szorongást kívánja feldolgozni/feloldani. Hol megértőbben és dallamosabban, hol pedig arcba lépő súllyal és agresszióval. A zene nekünk terápia (ezzel szerintem nem vagyunk egyedül) és ez a dal és lemez a válaszunk arra a bizonytalanságra, ami a legutóbbi lemez óta eltelt időszakot jellemzi.” – Kovács Gergely (ének)

“A harmadik nagylemez felvételeihez ez eddigiektől is sokkal tudatosabban álltunk neki, a már kialakult munkamódszerünket úgy gondolom, sikerült egy következő szintre emelni. Ebben hatalmas segítséget kaptunk a Pinewood Studio-tól, ahol a felvételeket és a keverést végeztük, köszönet a stúdió vezetőinek, Sipos Ábrisnak és Kőrös Gergelynek. A lemez masterelésénél úgy döntöttünk, hogy ismét azzal a Jens Bogren-nel dolgozunk a svédországi Fascination Street Studios-ból, aki az első lemezünket, a Tiszassippit is masterelte. Olyan bandák lemezein dolgozott egyébként, mint az Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Arch Enemy, At The Gates, vagy Devin Townsend. Azt kell mondjam, hogy minden belefektetett munka és produceri döntés, amiket meghoztunk a folyamat során, meghálálta a végén és egy olyan anyag készült el, amivel maximálisan elégedettek lehetünk.” Bereczki Zoltán (gitár, vokál, producer)

A dalhoz egy kellően sötét képi világú és hangulatú videoklip is tartozik, mely Bokor Ádám (Everlong Film & Fotó) keze munkáját dicséri.

A zenekar mostani, 4 fős alapfelállása Farkas Zsombor dobos belépésével fixálódott tavaly ősszel, aki fiatal kora ellenére gyorsan megtalálta a helyét a 3 alapító tag (Kovács Gergely – ének, Bereczki Zoltán – gitár, Szabó Sándor – basszusgitár) mellett.

A 2016-os Tiszassippi és a 2018-ban megjelent Desertdrive után ez a zenekar harmadik nagylemeze. A teljes korong november 20-án érkezik, addig minden hónap huszadikán megjelenik egy új dal/videó az anyagról, kövessétek őket az online felületeken és semmiképp se hagyjátok ki, ha a közeletekben koncerteznek őszi turnéjuk során.

2020-as őszi turnéállomások

szeptember 5. Szeged
szeptember 19. Székesfehérvár
szeptember 26. Dunaújváros
október 9. Veszprém
október 10. Esztergom
november 13. Hajdúszoboszló
november 14. Békéscsaba
november 20. Kecskemét
december 12. Budapest

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.