Primitive Man – dalok az egzisztenciális krízisekről

Fémforgács

A denveri noise/sludge-doom metalos Primitive Man augusztus 14-én, a Relapse Records gondozásában adja ki új lemezét Immersion címmel.

Az Immersion egy erős feszültséget keltő, végtelenül nyers, blastbeat-ekkel és hátborzongató sikolyokkal gazdagon megpakolt, súlyos és lehangoló doom-noise album.  Az alapvetően sötét hangzásához hasonlóan átható dalszövegek párosulnak. A lemez dalai egzisztenciális krízisekről, a bizalom általános hiányáról és a világ jelenlegi, rémisztő állapotáról.”  – mondja a lemezről a banda frontembere Ethan McCarthy. “Nézz magadba, gondold át a léted, és mindazt, amit eddig véghezvittél. Hagyd, hogy elméd sötét oldala beárnyékolja a lényed, és elöntsön mindaz a keserűség, amit eddigi életed során átéltél.”

Lemezükről elsőként The Lifer című daluk hivatalos videója nézhető meg, amiről McCarthy így nyilatkozott:

A The Lifer az alkotási vágy hiányát mutatja be a dal szövege tekintetében. És mindazt a pénzügyi bizonytalanságot, ami ezzel jár. Egyben arról az örökös, zenészeket érintő problémáról is mesél, ami a turné-élet okozta állandó pszichózist illeti.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.