Machine Head – Új dalok a rendőri brutalitás ellen

Civil Unrest címmel kétszámos digitális kislemezzel jelentkezett június 17-én a Machine Head. A single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a Killswitch Engage frontembere, Jesse Leach a vendég, a B oldalra pedig egy Bulletproof című nóta. Mindkét dal az amerikai rendőri brutalitásra reflektál, a nóták szövegét George Floyd, illetve Ahmaud Arbery halála ihlette. A zene ugyanakkor mindkettő esetében korábbi: a hangszeres alapokat még 2018-ban rögzítette Robb Flynn énekes/gitáros, Jared MacEachern basszer, illetve a Warbringer dobosa, Carlos Cruz. Az énektémákért a frontember mellett Jesse Leach, a Killswitch Engage énekese felelt. A Stop The Bleeding dalhoz klip is készült.

Egyelőre továbbra is úgy tűnik, hogy a zenekar nem tervez új nagylemezt kiadni, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy Robb Flynn már Logan Maderrel is írt új dalokat, aki a Burn My Eyes 25. évfordulás turnéja alkamából tért vissza a zenekarba tavaly.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.