Age Of Nemesis – Feloszlottak

A Facebook oldalán jelentette be feloszlását a hazai progmetal-színtér egyik motorjaként számon tartott Age Of Nemesis.

Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy egy korszak véget ért…
Most elköszönünk és megköszönünk minden pillanatot, minden érzést,
amit Tőletek kaptunk az évek során. Őszintén reméljük, hogy emlékezetetekben megmaradnak a hangok, dallamok, gondolatok melyek most már az örökkévalóságban visszhangzanak tovább.

Fábián Zoltán gitáros: „Nehezen, de véglegesen meghozott döntésem alapján az AGE OF NEMESIS zenekar befejezte működését.

1998-ban, a székesfehérvári Bahnhof-ban volt a zenekar bemutatkozása és 2019-ben, a FEZEN Fesztivál keretein belül volt az utolsó koncert…számomra így kerek a Nemesis története…

Szeretném megköszönni MINDENKINEK az együtt töltött éveket, befektetett energiát, a sok élményt, szeretetet.
Minden zenésztársamnak további sok sikert kívánok.

Az 1997-ben Nemesisként indult zenekar 2005-ben módosította a nevét Age Of Nemesisre, az első korszakban négy albumuk jelent meg, az Age Of Nemesis pedig két nagylemezt készített. Soha nem kívántak az éppen aktuális zenei irányzatokat figyelembe véve dolgozni, kizárólag az érzelmeiket, hangulataikat fejezték ki. Bemutatkozó albumuk 1998-ban került a boltokba, szerzői kiadásban Nemesis címmel, melyet mind a közönség, mind a kritikusok jól fogadtak. Abban az évben turnéra indultak, más hasonló stílust játszó zenekarokkal közösen. 1999-ben szerződést kötöttek a GULA Records kiadóval, és ez év őszén megjelent az Abraxas című albumuk. Ezzel az albummal a progresszív színtér élvonalába kerültek. Az 1999-es Progfesten már főzenekarként szerepeltek, majd két országos turnét bonyolítottak le.

200. december 16-án mindenféle nézeteltérések miatt a zenekar első felállása megszűnt. Fábián Zoltán és Nagy György mellé Nagy László dobos, Kiss Zoltán énekes és Berczell Csaba basszusgitáros érkezett. 2001-ben az a formáció vonult stúdióba, az addig rögzített felvételek angol nyelvű verziójának elkészítésére.

A csapat azt követően többször bebarangolta Magyarországot, természetesen a kiemelkedő fesztiválokat sem hagyták ki, a Szigeten, a Summers Rockon és a FeZen-en is felléptek. Ennek csúcsaként hatalmas bulit prezentáltak a népes közönségnek 2001-ben a második Progfesten.

Időközben szerződést kötöttek az amerikai Laser’s Edge kiadóval, ennek eredményeként 2002. július 3-án egyszerre 16 országban jelent meg első angol nyelvű lemezük az Eden. Magyarul sem tétlenkedtek, még abban az évben kiadták harmadik lemezüket Terra Ingocnita címmel.

2004 januárjában kilépett az együttesből Berczel Csaba, helyére Krecsmarik Gábor érkezett. 2004 nyarán olyan együttesek előzenekaraként léptek fel, mint a Judas Priest és a Queensrÿche. 2006-ban, Age of Nemesis-re módosított névvel, az amerikai Magna Carta kiadóval leszerződve dobták piacra második angol nyelvű albumukat, Psychogeist címmel.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.