UFO – 66. születésnapján elhunyt Paul Chapman gitáros

66 éves korában elhunyt Paul “Tonka” Chapman, a UFO és a Waysted volt gitárosa. A tragikus hírt a fia közölte a gitáros Facebook oldalán. H alálát rák okozta.

Chapman korai karrierjét, első figyelemre méltó zenekarában a walesi Universe-ben kezdte, ezt követően 1971 decemberében csatlakozott a Skid Row-hoz, Gary Moore gitárost helyettesítve. Bár az ott töltött időszak meglehetősen rövid volt – csak 1972 júliusáig tartott, 1974-ben megismerhette a világ, amikor a Phenomenon album turnéjára csatlakozott az UFO-hoz, mint második gitáros, hogy ezzel is javítsa a zenekar hangzását. 1977-ben is ő pótolta Michael Schenkert egy amerikai UFO turnén, majd Michael Schenker 1978-as távozását követően a zenekar alapító tagjai, Phil Mogg, Pete Way és Andy Parker tovább dolgoztak Paul Chapman gitárossal. Négy UFO album készült vele (No Place To Run 1980,  The Wild, The Willing And The Innocent 1981, Mechanix 1982, Making Contact 1983), majd Pete Way basszusgitárossal a Waysted zenekarban játszott. Velük a The Good The Bad The Waysted és a Save Your Prayers albumokon játszott. Az elmúlt években már nem igazán zenélt aktívan, inkább floridai stúdiójában dolgozott, illetve tanítványokat fogadott.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.