Drow dalpremier szöveges videóval: “Unh:ly IIII. / Exitium”; megjelent és végighallgatható a teljes Unholy EP!

A HammerWorld Magazin legfrissebb, júniusi számának CD mellékleteként már kapható a Drow új, “Unholy” címre keresztelt EP-je. A magyar nyelven, nyers death metal riffek és súlyos doom/groove dallamokkal készült mini-albumról a zenekar a legutóbbi  Unh:ly II. / Hitetlen” után most egy újabb szöveges videót is közzétett, az “Unh:ly IIII. / Exitium” már meghallgatható az alábbi linken.

DROW – Unh:ly IIII. / Exitium  (Hivatalos szöveges videó)

Drow – “Unholy” online streaming felületeken

Szabó Szabolcs énekes a dalokról:
“Az “Unholy” anyag felvételeit 2020 márciusában rögzítettük. Ez a négy dal mind zeneileg, mind szövegileg egy letisztult irányt mutat. A zene a death metalt vegyíti a modernebb groove témákkal, természetesen sallangmentesen. A szövegek elég mélyre hatóan, vers szerűen boncolgatják az élet nehézségeit, az emberi fájdalmakat és csalódottságot, különösen kiterjedve a vallásról alkotott véleményemmel és tapasztalatokkal! Úgy vélem, hogy az emberekre – főbb hangsúlyt fektetve a gyermekekre – ráerőltetett, szinte a torkukon letaposott vallás, nem biztos, hogy a legjobb út. El kell fogadni, ha valami “kihűlt”, elmúlóban van. Más világot élünk, más értékrendekkel mint sok évvel ezelőtt. Ezt el kell fogadni! Nem biztos, hogy a vallás tesz bárkit jó emberré, sőt! Erőltetni, kényszeríteni pedig igen aljas cselekedet… Lehetne még beszélni hosszan a témáról, de röviden ezeket ölelik át a szövegeim.” 

DROW – Unh:ly II. / Hitetlen (Hivatalos szöveges videó)

Drow zenekar 2010-ben alakult az industrial-death metal vonalas MorteM romjain, illetve inkább annak valamiféle folytatásaként. Az akkori felállás még inkább sludge/doom alapú, igen komor és hörgős eleggyel aprított. 10 év alatt igen sok tagcsere volt a zenekarban emberi és zenei nézetkülönbségek miatt… Mára már csak Szabó Szabolcs énekes maradt a kezdeti felállásból, ám kialakult végre egy igazán működőképes, stabil tagság a Drow soraiban. Mi sem bizonyítja jobban ezt, hogy gőzerővel íródnak a dalok, és a sors iróniája talán, hogy a mai Drow zenéje szinte a 2010-ben “félbehagyott” Mortem folytatása. Nem meglepő, hiszen a Mortem sorait erősítette a zenekar jelenlegi dobosa, Zsigó László, és a gitáros, Domokos Sándor is. A basszusgitárosi posztot pedig Tarapcsák Norbert tölti be. 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.