Válvera – a katasztrófák albuma

Augusztus 28-án Cycle Of Disaster címmel érkezik a brazil thrash metalos Válvera harmadik albuma, mely az országot és s térséget ért természeti és ember okozta katasztrófákkal foglakozik.

Ez az album olyan természeti és általunk okozta katasztrófákkal foglalkozik, amelyek Brazília történelmének részét képezik, még soha, vagy csak részben kerültek nyilvánosságra. Mindnek meg van a mai napig az aktualitása.” – magyarázza az énekes és gitáros Glauber Barreto.

A lemezről elsőként bemutatott Glow Of Death a Cézium-137 szennyeződéséről beszél. Ez Brazília radioaktív szennyezés történetének súlyos epizódja, amely Goiania-ban (BRA), 1987-ben történt. A szennyezést a Goiano-i Sugárterápiás Intézet (IGR) követte el, mikor is sugárterápiás berendezéseiket egy a kormánnyal kötött szerződés értelmébe a helyi hulladékkezelőbe elhelyezték. Senki sem tudja biztosan, hogyan került oda. A nagy fémszerkezet belsejében egy kapszula volt tele fertőző porral, amely kék fényt bocsátott ki a sötétben. Ez a fényes por a Cézium-137 volt, amelyet később “A halál világossága”-nak neveztek. Ez valahogy onnan kiszabadult, mely súlyosan károsította több száz ember egészségét.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!