Történelmi pillanat: Amerika embereket küld az űrbe! – Lefújták a kilövést az utolsó pillanatban

Kilenc év után ismét embereket küld az űrbe Amerika.

Az Egyesült Államok utoljára 2011-ben indított űrsiklóprogramot, a mai napon (május 27-én) viszont ismét asztronautákat repített volna az űrbe, a több órás előkészületeket követően viszont a kilövés előtt negyedórával lefújták a küldetést a rossz időjárási viszonyok miatt. A jelenlegi állás szerint szombaton újra nekifutnak - magyar idő szerint május 30-án 21 óra 22 perckor próbálkoznak újra az űrhajó kilövésével.

Robert Behnken és Douglas Hurley veterán űrhajósok a floridai Kennedy Űrközpontból indulnak útnak a Nemzetközi Űrállomásra, méghozzá a történelmi 39A startállásról, ahonnan 1969-ben az Apollo 11 is startolt. A magáncégek bevonásával megvalósuló, Demo 2 névre keresztelt misszió során a Crew Dragon űrhajót egy Falcon-9 rakétával indítják útnak.

/Forrás: TMZ, Index

/Nyitókép: Pogonyi Nóra - Nasa Kennedy Space Center, Cape Canaveral, FL

Az előkészületeket és a kilövést (illetve annak lefújását) a NASA élőben közvetítette:

 

 

A Történelmi pillanat: Amerika embereket küld az űrbe! - Lefújták a kilövést az utolsó pillanatban bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.