Árstíðir lífsins – Izlandi sagák

Saga á tveim tungum II: Eigi fjǫll né firðir címmel május 22-án jelenik meg az izlandi-német felállású pagan folk blacker Árstíðir lífsins ötödik albuma, ami tavalyi Saga á tveim tungum I: Vápn ok viðr lemezük folytatása.

 A Saga á tveim tungum történetei a norvég király szent Óláfr Haraldsson (995-1030) uralkodásának időszakából valóak. Az albumok két testvér életét és egyéni tapasztalatait ábrázolják a XI. század eleji norvégiai viharos időszakában.  Történeteik most is Skaldicon és részben Eddic költő munkáin alapszanak, mint bármelyik korábbi albumuk eseténben. Számos betekintést nyerünk a kor történelmi csatáiba és más eseményeibe, és más ős-skandináv történetekbe.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.