Empirical Chemical Music – sötét laboratóriumi elegy

Az Empirical Chemical Music elnevezésű instrumentális progresszív avantgarde projekt mögött a Nadir, valamint az Our Existence Is Punishment dobosaként ismert Fekete Szabolcs (aki már évek óta Svájcban dolgozik) és ottani barátai a francia származású gitáros, Arnaud Garcia és a spanyol session basszusgitáros, Santiago Codesido állnak.

A zene leginkább instrumentális prog/avantgarde metalként írható le. Leginkább ahhoz hasonítható, mintha összekevernénk a Russian Circles-t, a Hypnos-t, a Leprous-t és esetleg még a Pelican-t. Instrumentális muzsika, némi szakmai humorral (mivel munkatársakról van szó).” – mondja Szabolcs.

Dark Cromatography című ötszámos bemutatkozó EP-jük sötét laboratóriumi elegye az alábbiakban ismerhető meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.