SOLAR YETI – Stoner Szegedről, szöveges videóval az első dal: Stonegrinder

Stonegrinder címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be új dalát a 2011-ben alakult, stoner vonalas Solar Yeti. Hamarosan érkezik majd egy 3 tételes EP, annak előfutára ez a nóta, amelyet a Miracle Soundban vettek fel Vári Gáborral, a szöveges videót pedig Sümegi Rita készítette.

"Az első két dalt kéthetes eltéréssel mutatjuk be, a harmadikkal pedig megszületik a kislemez. A közeljövőben felveszünk még számokat, és egy nagylemezt szeretnénk kiadni.

"Ez a power triónk első közös munkája, egyszerű riffekkel, olykor a stoner alapoktól elrugaszkodva egy nagy kupac energiával. A Stonegrinder arról szól, amikor 'az irányítórendszer vitázik a belső motorral'...


 


www.facebook.com/SolarYeti...A zenekart Herczeg Gábor basszer és Márta Szilveszter dobos alapította 2011 decemberében, a megállíthatatlan stoner és sludge jegyében. Több tagcsere után nyertük el a stabil formációt, amelyben Kószó Gábor gitár posztra került és már szaxofon is képviseltette magát Chadaide Zoltán jóvoltából. Később Chada kilépett, Nacsai Zsolt (The Void) érkezett ének/gitár frontra. Zsolti bekerülésével a meglévő dalokat kicsit átírtuk, és az újak is más irányba indultak el, 'keményebbek' lettek.

Később Herczeg Gábor külföldi munkavállalása miatt 2018 augusztusában úgy döntöttünk, hogy vége a közös munkának. Kis idő elteltével hiányzott az együtt zenélés, ezért rövid újragondolás után újra összeálltunk, hogy a stoner/sludge alapjait zsíros, kemény riffekkel ötvözzük. Zsolti a hathúrost bőgőre cserélte, így megint változott a hangzásvilág, és a banda felöltötte a powertrió felállást, amelyben a Yetik jóllakatják az Anyamedvét."


 

STONER YETI - Stonegrinder (szöveges videó a 2020-as EP előzeteseként) 
 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.