JETHRO TULL – Ian Anderson: "a napjaim meg vannak számlálva"

HammerWorld Forró Drót (hu/atom)

Az AXS csatornán ma kerül adásba egy interjú a Jethro Tull frontemberével, az énekes, fuvolista Ian Andersonnal. A Dan Ratherrel folytatott beszélgetés során a 72 éves rocklegenda elárulta, hogy gyógyíthatatlan tüdőbetegséggel küzd már évek óta.

Ian Anderson: "Olyasmit fogok most elárulni, amiről még sosem beszéltem nyilvánosan... mivel rólad van szó, ezt a pillanatot választom annak kimondására, hogy gyógyíthatatlan tüdőbetegségben szenvedek. Ezt pár évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam. Küzdök a betegséggel. Vannak úgynevezett exacerbációk (fokozódó fulladás, fokozott köpetürítés és köpetpurulencia közül legalább egynek a megléte), olyan időszakok, amikor fertőzést kapok, ez súlyos hörghuruttá alakul és ilyenkor van két vagy három hét...  amikor valóban nagyon kemény kiállni a színpadra és játszani...

 ...Lekopogom, az utóbbi 18 hónapom exacerbáció nélkül telt el, szedem a gyógyszereket is. Ha egy szennyezésmentes környezetben vagyok, már ami a levegőminőséget illeti, akkor rendben vagyok. De a napjaim meg vannak számlálva. Még azonban nem értem el azt a pontot, hogy a betegség befolyásolja a mindennapi életemet, még mindig képes vagyok a busz után futni."

Két előzetes az interjúból:
 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.